Zoeken naar leger

leger
Landmacht algemeen - Wikipedia.
De landmacht of leger, is het gedeelte van een krijgsmacht dat zich over land voortbeweegt. Oorspronkelijk kon een landmacht bestaan uit voetvolk infanterie en ruiters cavalerie Vanaf de veertiende eeuw kwam daar vuursteun artillerie bij. Na de Eerste Wereldoorlog worden paarden niet meer ingezet in het gevecht.
Krijgsmacht - Wikipedia.
Wanneer een krijgsmacht nog alleen uit landstrijdkrachten bestond sprak men kortweg van leger. Hedendaags slaat het woord leger op het krijgsmachtonderdeel dat te land optreedt: het landleger. In een nog engere betekenis slaat het woord leger op een organiek onderdeel van een landleger bestaande uit een aantal legerkorpsen.
Leger - Wikipedia.
Bekijk alle artikelen waarvan de titel begint met Leger of met Leger indetitel. Dit is een doorverwijspagina, bedoeld om de verschillen in betekenis of gebruik van Leger inzichtelijk te maken. Op deze pagina staat een uitleg van de verschillende betekenissen van Leger en verwijzingen daarnaartoe.
Nationaal Leger - Wikipedia.
Het Nationaal Leger bestaat volledig uit beroepsmilitairen. Medio augustus 2020, vijf weken na zijn aantreden, kondigde president Chan Santokhi aan het Nationale Leger te zullen hervormen naar een multifunctioneel instituut, dat ook ingezet kan worden ter ondersteuning van het Korps Politie Suriname, voor ontwikkelingstaken en criminaliteitsbestrijding.

Contacteer ons